latinica  ћирилица
25/08/2015 |  15:01 | Autor: SRNA

U srijedu sučano i toplije

Republiku Srpsku i Federaciju BiH sutra očekuje prijatno toplo vrijeme sa sunčanim periodima, a kratkotrajna kiša moguća je samo ponegdje na jugoistoku i jugozapadu.

Ujutro će preovladavati umjereno do pretežno oblačno, a ponegdje oko rijeka i po kotlinama biće magle. Na jugu se očekuje pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom dana biće sunčanije i prijatno toplo vrijeme, ali će u brdsko-planinskim predjelima na jugoistoku i jugozapadu sredinom dana doći do razvoja oblaka koji će donijeti povremenu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Јutarnja temperatura vazduha od 14 do 20, a najviša dnevna od 25 do 30 stepeni Celzijusovih. U višim predjelima biće svježije.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je bilo umjereno do pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a u Hercegovini sunčano.

Najtoplije danas bilo je u Foči, Goraždu i Čapljini gdje je u 14.00 časova izmjereno 14.00 časova.

U Neumu i Zenici izmjeren je 31 stepen, u Bihaću i Mostaru 30 stepeni, u Bugojnu, Bileći, Ribniku, Rudom i Višegradu 29, u Prijedoru, Sarajevu, Sanskom Mostu, Mrkonjić Gradu, Novom Gradu 28, u Driniću i Livnu 27 stepeni.

Na Sokocu i u Nevesinju bilo je 26 stepeni, u Doboju, Srpcu, Gacku, Tuzli i Kupresu 25, u Srebrenici 24, na Han Pijesku, Mrakovici, Čemernu, Ivan Sedlu i u Zvorniku 23, Gračacu 22, a u Bijeljini 21 stepen Celzijusov. Bjelašnica je bila najhladnija sa 14 stepeni.