latinica  ћирилица
25/08/2015 |  21:52 | Autor: Mondo

Radović: Riješili smo dugovanja, vjerujemo u plasman u Ligu šampiona

Nova uprava Rukometnog kluba Borac m:tel riješila je mnogo problema, naročito one finansijske prirode, tako da šampion Bosne i Hercegovine spremno kreće u pohod na plasman u Ligu šampiona.
Milan Radović (FOTO: pressrs.ba) -
Milan Radović (FOTO: pressrs.ba)

"Isplatili smo sva dugove prema igračima koje smo zatekli, uspjeli smo finansijski da konsolidujemo klub i sada možemo mirno da čekamo početak nove sezone", rekao je za "Nezavnisne novine" predsjednik Upravnog odbora RK Borac M:tel Milan Radović.

"Prije svega želim da zahvalim svim igračima na razumijevanju. Odrekli su se djela sredstava koja su im dugovana i zaista su nam pomogli da saniramo tešku situaciju koju smo zatekli u klubu. Stanje je sada čisto i u narednom periodu ćemo se finansirati iz tekućih prihoda. Dakle, riješili smo najvažniju stavku koja je mučila klub u prethodnom periodu i moram priznati da se sada lakše diše", rekao je Radović.

Predsjednik UO Borca najavio je formiranje sponzorskog pula. 

"Mogu da kažem da nam i na tom polju ide dobro. Potpisali smo ugovore sa Novom bankom i 'Banjalučkom pivarom', a trenutno se završava i ugovor sa 'M:telom' i još nekim većim sponzorima. U pregovorima smo sa još nekim privatnim kompanijama i kada sa njima postignemo konačan dogovor, obavijestićemo javnost o kome je riječ. Isto tako, izdali smo i sezonske VIP karte po cijeni od 500 KM i za sada imamo dobar odziv. To je interno finansiranje od strane prijatelja kluba i zahvalni smo svima na pomoći", kaže Radović, koji je otkrio i koliki će biti budžet Borca naredne sezone.

"Naš budžet za sezonu koja dolazi je oko 800.000 KM, a sa finansijskim sredstvima koja imamo na raspolaganju doveli smo kvalitetna igračka pojačanja i podmladili ekipu. Naravno, vodimo računa i o našoj omladinskoj školi, koju želimo još više da ojačamo. Moramo da crpimo igrače iz naših redova i nećemo odustati od tog cilja. Najvažnije je da nemamo dugova prema igračima i povjeriocima i da nemamo više tužbi. Svima nama koji smo u Borcu je veoma drago što smo došli u situaciju da trošimo onoliko koliko imamo. To je i bio glavni cilj novog rukovodstva", kaže Radović.

Pred šampionom BiH je kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona, koji se igra 5. i 6. septembra u Banjaluci.

"Ekipa kvalitetno radi, imamo puno povjerenje u igrače i stručni štab, a ako uspijemo da dovedemo još jednog iskusnog igrača, vjerujemo da ćemo se plasirati u Ligu šampiona. Nije tajna da pregovaramo sa Mladenom Bojinovićem, ali njegovo angažovanje iziskuje probijanje budžeta. Vidjećemo, obostrana želja za saradnjom nije sporna i ako uspijemo da pronađemo sredstva, transfer će biti realizovan. Sve će biti poznato za dan-dva. Lično bih bio izuzetno srećan kada bi Bojinović obukao dres Borca, jer ne treba spominjati šta bi njegov dolazak značio, ne samo za naš klub, već i za grad Banjaluku i Republiku Srpsku".

Radović je istakao kako je plasman u Ligu šampiona želja svih ljubitelja rukometa u Banjaluci, te da će uprava kluba učiniti sve kako bi Borac zaigrao u elitnom klupskom takmičenju.

" Bio bi to ogroman uspjeh i veliki vjetar u leđa za naš klub. Plasman Borca u Ligu šampiona je nešto o čemu maštaju svi ljubitelji rukometa u Banjaluci i mi ćemo učinuti sve da se domognemo elite. Ako uspijemo da dovedemo Bojinovića, vjerujem da će Borac igrati Ligu šampiona", završio je Milan Radović.