latinica  ћирилица
26/08/2015 |  07:15 | Autor: RTRS

Partizan juri gol zaostatka i plasman u Ligu šampiona

Fudbaleri Partizana dočekuju večeras ekipu BATE Borisova u revanš utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.
BATE Borisov - Partizan - Foto: TANЈUG
BATE Borisov - PartizanFoto: TANЈUG

U prvom meču, koji je odigran prošlog utorka, BATE je slavio minimalnim rezultatom (1:0).

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je da je njegov tim sposoban da nadoknadi gol minusa u revanšu protiv BATE Borisova i izbori nastup u Ligi šampiona.

"Nesporna je naša želja da sutra napravimo još jedan korak i savladamo poslednju prepreku. Јoš uvijek nosimo u srcu utakmicu protiv Steaue i nadamo se da ćemo ponoviti tu partiju. BATE je dobar tim, neće biti lak zadatak, ali nadamo se u naše znanje i pokušati da priredimo 'crno-bijelo' veče i veliku radost", rekao je Milinković na jučerašnjoj konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Milinković je najavio je ofanzivnu igru od starta meča.

"Želimo mušemu da vratimo u Beograd. Partizan će igrati napadački, tražićemo gol ili dva, ali kontrolisaćemo i ostale dijelove terena. Svjestan sam da će nam mnogo umijeća i pameti biti potrebno. BATE će igrati organizovano i strpljivo, a glavni njihov pokretač je Hleb. Veoma iskusan igrač, njegovo prisustvo puno znači ekipi", poručio je čef stručnog štaba "crno-bijelih".

S druge strane, trener BATE Borisova Aleksadr Јermakovič rekao je da prednost od jednog gola uoči revanša protiv Partizana u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona nije velika.

"Partizan je dobro organizovana ekipa sa dobrim fudbalerima, ali verujem u moje igrače. Gol iz prve utakmice jeste prednost, ali nije prevelika. Јedna sitnica može da promeni situaciju i donese pobedu", rekao je Јermakovič.

Utakmica Partizan - BATE Borisov igra se večeras, od 20 časova i 45 minuta, na stadionu u Humskoj.

Minimalan zaostatak pokušaće večeras nadoknaditi još APOEL u meču sa Astanom, te Bajer Leverkuzen u susretu sa Laciom.

CSKA će u Moskvi pokušati stići 1:2 iz prvog susreta postiv Sportinga, a najlakši posao trebali bi imati fudbaleri Mančester junajteda, koji nakon 3:1 na "Old Trafordu" gostuju kod ekipe Briža.

Plej-of Lige šampiona, revanš utakmice:

APOEL - Astana 20.45 (prva utakmica 0:1)
Bajer Leverkuzen - Lacio 20.45 (0:1)
CSKA Moskva - Sporting 20.45 (1:2)
Briž - Mančester junajted 20.45 (1:3)
Partizan - BATE Borisov 20.45 (0:1)