latinica  ћирилица
26/08/2015 |  08:08 | Autor: SRNA

U Trebinju počinju 19. susreti mladih

U Trebinju će, u organizaciji Omladinskog savjeta Republike Srpske početi 19. Susreti mladih, koji će okupiti više od 200 učesnika, organizatora i gostiju iz Crne Gore, Srbije i Federacije BiH.
19.Susreti mladih Republike Srpske (Foto: omladinskisavjet.org) -
19.Susreti mladih Republike Srpske (Foto: omladinskisavjet.org)

Predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Miloš Blagojević rekao je da su Susreti mladih tradicionalna republička omladinska manifestacija, koja se održava uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske.

"Cilj ove manifestacije je da se mladi ljudi okupe na jednom mjestu, te razmjene svoja znanja i iskustva, ali i pokušaju dogovoriti neke zajedničke aktivnosti, koje bi bile realizovane u narednom periodu", rekao je Blagojević.

On je istakao da je jedan od važnih ciljeva i promocija omladinskog rada i omladinskog aktivizma.

"Manifestacija je zamišljena tako da mladi kroz bogat zabavni, sportski, kulturni, turistički, muzički, a prije svega edukativni proram, imaju riliku da se druže, upoznaju, uživaju, ali i da nauče, te sa svojim novim drugarima koje će upoznati naprave neke nove ideje, projekte i inicijative", naveo je Blagojević.

On je podsjetio da je upravo na Susretima mladih 2002. godine osnovan Omladinski savjet Srpske, nakon čega su ulijedile brojne inicijative i aktivnosti ove organizacije.

Blagojević je naveo da bi Susrete mladih u Trebinju trebalo da otvori ministar porodice, omladine i sporta Srpske Јasmina Davidović, dok će nakon svečanog otvaranja nastupiti domaći bend iz Trebinja "Krugovi u žitu".

Kada je riječ o programu manifestacije, koja će biti završena 30. avgusta, Blagojević je rekao da je osmišljen tako da mladi uvijek imaju aktivnost u kojoj mogu da učestvuju.

"Osim u sportskim turnirima, mladi će moći da učestvuju u zabavnim aktivnostma, edukacijama, humanitarnim aktivnostima, ali i u turističkom programu, u kojem će imati priliku da posjete turističke destinacije Trebinja", rekao je Blagojević.

On je dodao da će učesnicima biti na raspolaganju i brojne radionice - iz oblasti glume, medija i odnosa sa javnošću, fotografije, timskog rada, komunikacija, političkog marketinga, te političkog sistema Republike Srpske i drugih oblasti, a koje će mladim ljudima pomoći da dobiju određena znanja i iskustva.

Troškovi ishrane, smještaja i prevoza su obezbijeđeni, a svi učesnici biće smješteni u Domu učenika Trebinje.