latinica  ћирилица
26/08/2015 |  14:21 | Autor: RTRS

FS BiH podržava Platinija u izborima za predsjednika FIFA

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine održao je u utorak redovnu 36. sjednicu Izvršnog odbora, kojoj je prisustvovalo 14 članova IO, kao i svi članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje (Ivan Osim, Duško Bajević, Faruk Hadžibegić i Sead Kajtaz).

Na sjednici je zaključeno da je prvih pet kola takmičenja u Premijer ligi proteklo u skladu sa propisima i standardima Saveza, ali na pojedinim utakmicama je i bilo propusta, ali su analize potvrdile da ti propusti nisu bili tendenciozni već su rezultat grešaka pojedinca, prenosi "Goal".

Savez neće tolerisati neutemeljene optužbe upućene od strane pojedinih klubova, kojim se preporučuje da se posvete svom radu, ali će na te optužbe odgovarati odlukama zasnovanom na propisima i pravilnicima FS BiH. Poruka je to Željezničaru, koji je digao hajku nakon sudijske greške.

Na sjednici su Draženko Bogdan i Almir Hurtić imenovani trenerima U-21 selekcije, te Esad Ibrahimović za trenera golmana A ženske reprezentacije, a prisutni su podržali i kandidaturu Mišela Platinija za predsjednika Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA).