latinica  ћирилица
26/08/2015 |  15:42 | Autor: RTRS

Pale- Novi prostor za muzičku školu (VIDEO)

Nakon 18 godina, područno odjeljenje Osnovne muzičke škole u Palama neće više biti podstanar.

Proteklih godina nastava je izvođena u prostorijama Srednjoškolskog centra, a danas je ova ustanova dobila svoje prostorije u kojima će 97 učenika moći da pohađa nastavu u mnogo boljim uslovima.

Brojne generacije sticala su znanja u ovoj školi, a većina njih su sada i profesori u ovoj ustanovi. Za učenike je ovo prilika da se s punom pažnjom posvete svom radu i napredovanju, jer sad imaju sve uslove za to.

- Imamo idalan prostor da napredujemo i ostvarimo još bolje rezultate, iako smo i u proteklom periodu zabilježili zapažene uspjehe. U ovom prostoru i u ovakvim uslovima u narednom periodu, sigurno ćemo dati značajan doprinos na razvoju muzičkog obrazovanja - kaže Vladimir Јakić, profeosr harmonike.



U opremanje novih prostorija uloženo je oko 50.000 KM, a ovo je bila i prava prilika da se obezbijedi opstanak osnovnog muzičkog obrazovanja koje nastoji da se osamostali i iz područnog odjeljenja postane škola za osnovno muzičko obrazovanje.

Prema riječima Mira Mitrovića, direktora Osnovne muzičke škole Istočno Sarajevo, ovim novim prostorijama koje su date na korištenje muzičkoj školi, ona sada može da ima i do 150 učenika.

S ovim mišljenjem saglasan je i Midrag Kovačević, načelnik opštine Pale, izrazivši nadu da će resorno ministarstvo prepoznati ove aktivnosti kako bi Pale dobile muzičku školu, umjesto dosadašnjeg područnog odjeljenja.

Podrućno odjeljenje muzičke škole u Palama ima četiri odsjeka - harmonika, violina, klavir i gitara, a u naredom periodu očekuje se otvaranje i nova dva odsjeka za flautu i solo pjevanje.