latinica  ћирилица
26/08/2015 |  19:24 | Autor: RTRS

Rudar Prijedor pobjednik Kupa Srpske (VIDEO)

Fudbaleri prijedorskog Rudara danas su u revanš utakmici finala savladali Krupu na njenom terenu rezultatom 2:0 i potvrdili pobjedu u Prijedoru od prije sedam dana (2:1).
Rudar Prijedor - Krupa - Foto: nezavisne novine
Rudar Prijedor - KrupaFoto: nezavisne novine

Strijelci su bili Nebojša Pejić u 35. i Nebojša Mrkić u 64. minutu.

Prijedorčani su ovim trijumfom osvojili duplu krunu na nivou Srpske. Prethodno su ih na posljednjem koraku zaustavljali banjalučki Borac (1995. godine), Slavija (2006) i Radnik iz Bijeljine (2014). Krupi je, sa druge strane, ovo bilo prvo učešće u finalu.

Boris Gavran, šef stručnog štaba Rudar Prijedora, čestitao je svojim igračima na pobjedi, ali i igračima Krupe na fer igri.

- Imali smo veliku želju da osvojimo pehar i stignemo do duple krune i svi smo presrećni što smo uspjeli u tome - istakao je Gavran.

Bio je ovo 22. finale Kupa RS, a najviše trofeja (pet) ima banjalučki Borac. Kozara i Radnik su slavili tri puta, Slavija, Leotar, Rudar iz Ugljevika i Јedinstvo iz Brčkog po dva, a Sloga iz Trna, Modriča i Rudar Prijedor po jednom.

Dodik čestitao FK Prijedor osvajanje Kupa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku FK Rudar, povodom osvajanja Kupa Republike Srpske.

"Povodom osvajanja Kupa Republike Srpske upućujem igračima, stručnom štabu i upravi Kluba najiskrenije čestitke", naveo je Dodik.

On je naglasio da su sjajna igra, timski rad, predanost i velika požrtvovanost igrača zasluženo krunisani ovim velikim uspjehom.

"Želim vam mnogo uspjeha u daljim takmičenjima i još jednom čestitam osvajanje prestižne titule, Kupa Republike Srpske", navedeno je u čestitki predsjednika Srpske.