latinica  ћирилица
27/08/2015 |  08:58 | Autor: SRNA

Vlada danas o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji

Vlada Republike Srpske trebalo bi da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju invalida.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje informacija o stanju u oblasti prerađivačke industrije za 2014. godinu i o radu Јavne ustanove Gerontološki centar "Slateks" Slatina.

Pred ministrima će se naći i izvještaj o utrošku sredstava budžetske rezerve za period 1. januar - 30. jun ove godine, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Vlada bi trebalo da razmatra i prijedloge odluke o pokretanju postupka dodjele koncesije za korištenje zemljišta radi realizacije projekta "Ostrvo na rijeci Vrbas - Turističko-ugostiteljski kompleks Stara Ada", te o utvrđivanju opravdanosti osnivanja Međunarodnog univerziteta "Primus" Gradiška i davanje saglasnosti na elaborat.

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje prijedloga odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Službi za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske.

Ministri bi trebalo da razmatraju i prijedloge rješenja o odobrenju realokacije sredstava između institucija pravosuđa za period 1. januar - 31. jul ove godine u ukupnom iznosu od 49.000 KM, kao i o odobrenju proširenja operativnog budžeta u okviru zakonskog budžeta Srpske, za period 1. januar - 30. septembar, u okviru Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite u ukupnom iznosu od 30.966.510 KM.