latinica  ћирилица
27/08/2015 |  09:13 | Autor: TANЈUG

Gašić: Nema opasnosti od terorizma zbog migranata

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je Srbija dobila pohvale iz EU da se prema migrantima stara na korektan način, da zato nema incidenata na teritoriji Srbije i da za sada nije ustanovljeno da je bilo ko od migranata unosio nešto što bi sutradan moglo da bude dio neke terorističke akcije.

Gašić je na RTS-u rekao da je vojska dio tima, koji je formirala Vlada Srbije, koji predvodi ministar Aleksandar Vulin i da za sada svi organi Srbije rade kao dobro uigran tim.

Ministar odbrane je ukazao na pohvale u proteklih mjesec dana iz EU da se Srbija prema njima stara na korektan način, kako to nalaže Ženevska konvencija.

"U ovom trenutku, za razliku od naših komšija, baš zbog takvog odnosa koji imamo prema migrantima, nemamo incidente na teritoriji Srbije", istakao je Gašić.

Najbitnije je da se svaki migrant, koji ulazi u Srbiju prvo registruje, da se uzmu otisci prstiju, da dobije papire, a njihovo pravo je da u roku od 48 sati napuste Srbiju ili zatraže azil, objasnio je Gašić.

"Novi prihvatni centar u Miratovačkom polju je najudaljenija tačka, gdje želimo da, uz preglede svih njihovih prtljaga, ustanovimo da li nešto nelegalno unose u Srbiju", istakao je Gašić.

"Za sada nismo ustanovili da je bilo ko od njih unosio nešto što bi sutradan moglo da bude dio neke terorističke akcije", dodao je Gašić.