latinica  ћирилица
27/08/2015 |  09:55 | Autor: SRNA

Ukrajina: Porošenka potpuno podržava tri odsto stanovništva

Velika većina Ukrajinaca, čak 72 odsto, smatra da Ukrajina ide u lošem smjeru, dok samo 15 odsto ima suprotno mišljenje, rezulatiti su ankete koju je obavila sociološka služba "Rating".
Petro Porošenko    (Foto: www.dailystormer.com) -
Petro Porošenko (Foto: www.dailystormer.com)

Sociolozi podsjećaju da je u septembru 2014. godine 29 odsto stanovnika vjerovalo da Ukrajina ide dobrim putem dok je 51 odsto bilo suprotnog mišljenja.

Tri glavna problema u Ukrajini su, prema mišljenju njenih stanovnika, sukobi u Donbasu, korupcija i nezaposlenost.

Čak 64 odsto ispitanika ocjenjuje da je glavni problem u zemlji sukob u Donbasu, a građani potom ukazuju na korupciju organa vlasti.

Pad kursa ukrajinske grivnje je veliki problem za 22 odsto ispitanika, nekompetentnost vlade je problem za 20 odsto, a samo 11 odsto Ukrajinca ističe kao problem odnose sa Rusijom.

Poteze ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka potpuno podržava samo tri odsto stanovništva, dok je premijer Arsenij Јacenjuk potukao rekorde sa nula odsto potpunog povjerenja.

Anketa je obavljena u svim ukrajinskim regionima (izuzev Donjecka i Luganska) u periodu od 10. do 30. jula ove godine. Učestvovalo je 1.200 ukrajinskih državljana starijih od 18 godina. Statistička greška ne prelazi 2,8 odsto.