latinica  ћирилица
27/08/2015 |  10:49 | Autor: B92

Baloteli: Bio sam dijete, nisam više "trula jabuka"

Mario Baloteli rekao je da je obećao sebi da će se smiriti i da povratak u Milan znači novi početak za njega.

Problematični Italijan se vratio na "San Siro" nakon loše sezone u Liverpulu, a u centru pažnje biće naravno njegovo ponašanje.

"Obećao sam sebi da se držim sebe, moje porodice, Milana, Siniše Mihajlovića, menadžera Mina Rajole i svih koji me vole. Znam da više ne smijem griješiti, moram sve opet uvjeriti. Krećem ispočetka", rekao je Baloteli.

Baloteli ima 25 godina, ali većina onih koji su od njega očekivali da postane jedan od najboljih napadača na svijetu su već izgubili nadu u to.

"Sam sam se stavio u takvu poziciju, više ništa ne smijem da zahtijevam. Prihvatam sva pravila, imaću prostor ako ga zaslužim. Nisam zaboravio da igram fudbal, vraćam se pun energije i želje za radom. Moj sopstveni meč još nije gotov. Više nisam dijete, već sam bacio previše šansi", rekao je Baloteli.

On se posebno zahvalio Siniši Mihajloviću koji mu je omogućio povratak u Milan.

"Njegov sam dužnik. Poznaje me otkad sam bio dijete, nikad nije bio problem kvalitet, nego karakter. Ljudi čuju dosta o meni i na osnovu toga me gledaju. On je slušao šta mu pričam bez tog uticaja, zbog toga sam mu zahvalan. Prihvatiću svaku odluku trenera, on je lider – snažan, pošten, iskren, odan, ne blefira. Neću praviti probleme. Rizikovao je time što me vratio", rekao je Mario.

Ipak, posebno ga je iznenadio pristanak predsjednika kluba da se vrati na "San Siro".

"Najveće iznenađenje je pristanak Berluskonija, nisam to očekivao. Kada me nazvao 'trulom jabukom' to je bilo poslije svađe. Nisam više trula jabuka. Bio sam dijete, sada sam čovjek. Opravdaću njihovo povjerenje", rekao je Baloteli.

Spekulisalo se da bi Baloteli mogao veoma teško da pronađe novi tim zbog loše forme i statusa problematičnog igrača.

"Znao sam da ću naći novi tim jer nisam završio posao. Zahvalan sam Milanu na povjerenju, nisam očekivao da će me prihvatiti nazad. Ovo je druga šansa koju mnogi ne dobijaju", zaključio je Baloteli.

Baloteli je karijeru počeo u Lumacaneu (2 utakmice, 0 golova), a potom je igrao za Inter (86, 28), Mančester Siti (80, 30), Milan (54, 30) i Liverpul (28, 4), prije povratka na "San Siro".

Na 33 nastupa za Italiju postigao je 13 golova, ali nije pozivan među "Azure" od Svjetskog prvenstva u Brazilu.