latinica  ћирилица
27/08/2015 |  11:18 | Autor: RTRS

Čubrilović: Ne može se vršiti revizija projekta mosta na Savi kod Gradiške (VIDEO)

Most na Savi jedan je od projekata o kojima bi danas trebalo da bude riječi na samitu u Beču. Srpska je nezadovoljna načinom na koji je ovaj projekat kandidovan jer, kako kažu u ministarstvu saobraćaja, Hrvatska je izmijenila projekat, a te izmjene mogle bi da znače više troškova za Republiku Srpsku.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

Predsjednik Parlamenta Nedeljko Čubrilović, koji je kao ministar saobraćaja bio uključen u sve pripremne faze projekta izgradnje mosta u Gradišci, ponovio je da je Srpska svoj dio posla odavno završila, a da se i dalje čeka da Hrvatska dobije sredstva.

"U ovoj fazi realizacije taj projekat, ma ko to želio, nije moguće revidirati", izjavio je Čubrilović za Radio Republike Srpske. 

"Revizija je završena odavno. Ako se otvori taj proces, to je samo kupovina vremena i ništa drugo. A tender za izvođenje radova može sutra biti raspisan. Mi smo u 5-6. mjesecu imali takva saznanja da je Hrvatska spremna da to uradi do kraja godine. Početak radova mogao bi onda da bude početkom sljedeće godine", istakao je Čubrilović.

Čubrilović je potvrdio da su prema informacijama dobijenih iz Zagreba, Hrvati spremni da grade most i da sada predstoji raspisivanje tendera za izvođača radova, što bi značilo, ako sve bude išlo prema planu, da bi se most mogao početi graditi od naredne godine. Navodi iz Savjeta ministara BiH da su zahvaljujući njihovom angažovanju ubrzali ovaj posao nisu tačni, jer kako je rekao Čubrilović sve je ranije definisano.

Razgovor sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske možete slušati u emisiji "Mozaik", koja je na programu našeg Radija od 17.00 časova.