latinica  ћирилица
27/08/2015 |  12:07 | Autor: TANЈUG

SPC: Pružajte pomoć novim beskućnicima sa Istoka

Srpska pravoslavna crkva saosjeća sa stradalnicima iz Sirije, Iraka i drugi država i poziva državne vlasti i građane da nastave da im pružaju svesrdnu pomoć, saopštila je SPC.
Ilegalni migranti na mađarskoj granici - Foto: TANЈUG
Ilegalni migranti na mađarskoj graniciFoto: TANЈUG

U saopštenju se navodi i da SPC saosjeća "sa ovim novim beskućnicima sa Istoka", i poziva "narod da im otvori svoje srce i dušu".

Kako se podsjeća, Sveti Arhijerejski Sinod je, na jučerašnjoj sednici primio s odobravanjem izvještaj Dobrotvorne fondacije SPC "Čovjekoljublje" o njenom pomaganju migrantima u Srbiji od prvih dana kad su se pojavili.

U saradnji sa Komesarijatom za izbjegla i raseljena lica i sa svojim inostranim partnerima, "Čovjekoljublje" dijeli pomoć u hrani, higijenskim sredstvima, paketima za bebe, kontejnerima sa tuš-kabinama, sa toaletima...

"Kao što je činilo "Čovjekoljublje" i SPC prošlih decenija sa stotinama hiljada domaćih izbjeglica i raseljenih lica, sa istom ljubavlju i žrtvom to čini SPC i sa svim stradalnicima iz Sirije i Iraka, kao i nekih drugih država sa Bliskog istoka, Azije i Podsaharske Afrike", navodi se u saopštenju.

Za ukazivanje i prikupljanje pomoći prognanicima, na putu od Preševa i Zaječara do sjevernih granica Srbije obraćati se sveštenicima tih mesta, kao i "Čovjekoljublju (+38111) 36 72 971, 30 65 445, ili na epošta: beograd@covekoljublje.org