latinica  ћирилица
27/08/2015 |  13:38 | Autor: B92

Derik Rouz optužen za silovanje

Košarkaš NBA ligaša Čikago Bulsa Derik Rouz optužen je za silovanje svoje bivše djevojke, prenosi B92 pisanje američkih medija.

Djevojka koja je podnijela tužbu protiv Rouza nije imenovana, ali ona navodi da ju je Rouz, zajedno sa dvojicom drugova, drogirao i silovao u avgustu 2013. godine.

Pored Rouza, za silovanje su optuženi njegov menadžer Rendal Hempton i prijatelj Rajan Alen, a dejvojka, koju u prijavi oslovljavaju DŽejn Dou (nepoznato lice), tvrdi da se zabavljala sa košarkašem Bulsa od 2011. do 2013. godine.

U optužnici stoji da je Rouz pozvao djevojku u svoju kuću na Beverli Hilsu, gdje su joj Rouz i njegovi drugovi sipali drogu u piće s namjerom da je siluju. Ona je uspjela da pobjegne iz kuće, ali je Rouz sa Hemptonom i Alenom provalio u njen stan, gdje su je sva trojica silovali dok je ona bila vezana.

Djevojka tvrdi da je čekala dvije godine da bi podneijla tužbu jer se osjećala osramoćeno zbog svega što se desilo te večeri. Rouz i Bulsi nisu bili dostupni za komentar optužbi za silovanje.

Rouz je 2011. godine bio proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, ali je od tada imao velike probleme sa povredama. propustio je cijelu sezonu 2012/13, u narednoj je odigrao samo deset utakmica. Prošle sezone je zabilježio 51 nastup i imao je prosjek od 17,7 poena po utakmici.