latinica  ћирилица
27/08/2015 |  13:52 | Autor: Mondo

Branković: U pregovorima smo sa Bojinovićem

Direktor Rukometnog kluba Borac m:tel Vladimir Branković potvrdio je "EuroBlicu" da "crveno-plavi" pregovaraju sa nekadašnjim kapitenom reprezentacije Srbije Mledenom Bojinovićem kako bi ga angažovali u narednoj sezoni, u kojoj šampiona BiH igra kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Nije tajna da pregovaramo sa Bojinovićem i da želimo da ga vidimo u našem klubu. Svakako i sa njegove strane postoji interes da zaigra u Borcu, međutim još su pregovori u toku i nikakav ugovor nije potpisan. Mi imamo budžetski okvir iz kojeg nismo u mogućnosti da izlazimo, tako da je još sve neizvjesno. Sve će biti poznato do početka kvalifikacionog turnira Lige šampiona", izjavio je Branković.

Bojinović, koji je u svojoj karijeri nastupao za Partizan, Barselonu, Pari sen Žermen, Monpelje, Ademar Leon i Bidasou bio bi veliko pojačanje za Borac na turniru Lige šampiona u banjalučkom "Boriku", koji je na rasporedu 5. i 6. septembra.

"Crevo-plavi" će u polufinalu turnira LŠ odmjeriti snage sa austrijskom Alplom, dok se u drugom polufinalnom ogledu sastaju norveški Elverum i OCI Lajons iz Holandije.

Pobjednik turnira će se pridružiti Grupi D Lige šampiona u kojoj se nalazi pet klubova: Metlaurg, Skjern Handbold, HC Motor Zaporožje, Kadeten Šhafhauzen i HCM Baia Mare.

Druga i treća ekipa sa banjalučkog turnira igraće u kvalifikacijama za EHF kup.