latinica  ћирилица
27/08/2015 |  15:56 | Autor: SRNA

SRS: Sporazum o ZSO - priznanje samoproglašenog Kosova

Srpska radikalna stranka /SRS/ ocijenila je danas da predstavnici vlasti u Srbiji obmanjuju javnost, tvrdeći da se Sporazumom o Zajednica srpskih opština /ZSO/, koji je Beograd potpisao sa Briselom, ne priznaje lažna država Kosovo.
Nemanja Šarović - Foto: Novosti.rs
Nemanja ŠarovićFoto: Novosti.rs

"Svako ko pročita Sporazum može da vidi da se na 14 ili 15 mesta pominju zakoni samoproklamovane države Kosovo i Ustavni sud Kosova, koji će, između ostalog, vršiti nadzor nad čitavim sporazumom, a da se država Srbija ne pominje ni na jednom jedinom mestu", upozorio je potpredsjednik SRS Nemanja Šarović.

On je naglasio da je poražavajuće da je ZSO, koja bi trebalo da bude uspostavljena, u stvari "udruženje građana koje će funkcionisati u skladu sa Ustavom i sa zakonima takozvane države Kosovo", saopšteno je iz SRS.

Šarović je naglasio da SRS zahtijeva od predstavnika vlasti da javnosti što prije predoče detalje iz tri ostala potpisana sporazuma sa Prištinom, ali i da prekinu pregovore sa EU jer se "slepim ispunjavanjem svih uslova koji dolaze iz Unije već 15 godina uništavaju državu i narod".