latinica  ћирилица
27/08/2015 |  16:52 | Autor: SRNA

Od septembra ponovo obezbjeđenje u brčanskoj bolnici

Menadžment Opšte bolnice Brčko odlučio je da od septembra ponovo angažuje agenciju za obezbjeđenje kako bi obezbijedila nesmetan rad osoblju i uvela red u bolničke posjete.
Opšta bolnica u Brčkom  (Foto: brcko.tv) -
Opšta bolnica u Brčkom (Foto: brcko.tv)

Direktor Opšte bolnice Brčko Dušan Stokić podsjetio je da su u posljednjih nekoliko godina zabilježeni brojni incidenti koje su izazvali pacijenti, njihova pratnja ili rodbina, a bilo je slučajeva da problem napravi i medicinsko osoblje.

Prema njegovim riječima, ovakvih neželjenih događaja bilo je mnogo, a jedan od ozbiljnijih dogodio se prošle godine kada je pacijent napao ljekara i nanio mu fizičke povrede.

"To je potrebno, posebno zato što se u prizemlju nalazi Hitna služba, koja je dinamična. Bilo je čestih neprimjerenih situacija i konflikata između zdravstvenih radnika i pratnje pacijenata. Obezbjeđenje je zaista potrebno", rekao je Stokić novinarima.

On je objasnio da je agencija bila angažovana tri mjeseca, ali da su po isteku roka stvari ponovo počele da gube kontrolu. Kako ne bi dolazilo do incidenata, agencija za obezbjeđenje će ponovo biti angažovana, ali ovoga puta na šest mjeseci.

"Pokušavamo da uvedemo red u smislu da su posjete u određenim terminima i da se to poštuje. Nema ulaza i prolaza mase ljudi kroz bolnicu, što je često nepotrebno. Neće više biti moguće posjete u svako doba, moramo uvesti red da bismo bolesnicima obezbijedili mir koji je potreban za uspješan oporavak", naveo je Stokić.