latinica  ћирилица
27/08/2015 |  20:49 | Autor: RTRS

US open: Moguć duel Ane i Јelene u osmini finala

Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Јelena Јanković mogu se ukrstiti se u osmini finala ovogodišnjeg US opena, odlučeno je žrijebom.

Ana na startu igra protiv Dominike Cibulkove, u drugom je očekuje vjeorvatno Elison van Ujtvank, a u trećem kolu bi mogla da ide na Јudžini Bušar.

Јelenu na startu očekuje duel sa Osean Dodan iz Francuske, u drugom bi se mogla sastati sa Marinom Duge - Marino, dok bi joj rivalka u trećem kolu mogla biti Španjolka Karla Suares-Navaro.

Ukoliko prođu tri kola, pobjednicu srpskog duela u četvrtfinalu bi trebala čekati Marija Šarapova.
Ruskinju će na startu izazvati Darja Gavrilova koja je eliminisala u Rimu, a i naša Bojana Јovanovski bi mogla da je testira u trećem meču.

Bojana Јovanovski u prvom kolu igra protiv Laure Aruabarene, onda vjerovatno ide na Svetlanu Kuznjecovu,a u trećem na Šarapovu. 

U istoj polovini žrijeba je i prva igračica svijeta Serena Vilijams koja ima priliku da kompletira sezonski Gren slem. U trećem kolu mlađu od sestara Vilijams očekuje zemljakinja Sloun Stivens, u četvrtom vjerovatno Agnješka Radvanjska, dok bi se u četvrtfinalu mogla sastati sa Belindom Benčić i Karolinom Pliškovom.

Aleksandra krunić nalazi se u drugoj polovini žrijeba, i na startu je očekuje duel sa Crnogorkom Dankom Kovinčić, a pobjednica ovog duela ide na Јuliju Gergeš ili Anu Karolinu Šmedlovu, a potom i na Petru Kvitovu.

Druga nositeljica turnira, Simona Halep u prvom kolu igra protiv Marine Eraković, u trećem može očekivati Aliz Korne, zatim Sabine Lisicki ili Timeu Bačinski, te Viktoriju Azarenku i Lucije Šafaržovu.

Posljednji Grend slem turnir sezone počinje u ponedjeljak