latinica  ћирилица
27/08/2015 |  21:59 | Autor: SRNA

Pale- Svečano otvoren studentski trg (FOTO)

U Palama je večeras, u prisustvu velikog broja zvanica i građana, svečeno otvoren Studentski trg u čiju gradnju je opština uložila 500.000 KM.
Pale - Otvoren Studentski trg - Foto: SRNA
Pale - Otvoren Studentski trgFoto: SRNA

Ovaj trg pokazuje da se i u vremenu krize stvari mogu mijenjati, rekao je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, i dodao, da mu je posebno drago što Pale poprimaju pravi urbani karakter.

"Kao neko ko je ovdje bio i u ratu i pomagao da se mladi obrazuju i jača Univerzitet, iskreno osjećam zadvoljstvo kada vidim da Pale jačaju i postaju urbana sredina na ponos srpskog naroda", istakao je Ivanić.

"Usudio bi se reći da je ovo istorijski trenutak za opštinu Pale, jer smo večeras otvorili Studentski trg koji je jedan od najvećih u BiH", rekao je načelnik opštine Miodrag Kovačević, ističući da trg zauzima prostor od 8.000 metara kvadratnih i da se na njega nadovezuje šetalište dugo 700 metara.

Trg je izgrađen sredstvima opštine, kao i ostali projekti koji su urađeni između dvije krsne slave, rekao je načelnik.

Nakon svečanog otvaranja Studentskog trga priređen je vatromet i prigodan kulturno-umjetnički program.

Povodom Uspenja Presvete Bogorodice - slave i Dana opštine Pale, večeras je u Kulturnom centru održana svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj su dodijeljena priznanja kolektivima i pojedincima koji su dali doprinos razvoju ove lokalne zajednice.

Pale- otvoren Studentski trg (FOTO:SRNA)

Sutra će na dan slave biti služena liturgija u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, a nakon litije i defilea ulicama Pala opštinski zvaničnici položiće vijence poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata na Centralnom spomen-obilježju.

Lomljenje slavskog kolača i slavski ručak biće u Sportsko-poslovnom centru "Peki", a u večernjim časovima planirano je otvaranje Memorijalnog košarkaškog turnira "Bogdan Boća Lučić" na sportskom terenu na stanici Pale.

U subotu, 29. avgusta, na Јahorini će biti otvoren fudbalski turnir "Piksi kup 2015", a u večernjim časovima je planirano otvaranje Јezičkog centra "In" i manifestacije "Paljansko ljeto 2015".

Tokom Gospojinskih svečanosti u nedjelju, 30. avgusta, u 8.00 časova će u Hramu svetog Arhangela Gavrila biti služena Sveta arhijerejska liturgija.

Istog dana će u naselju Obilićevo svečano biti puštena u rad Fabrika za proizvodnju namještaja "Perić enterijeri", a u večernjim časovima u foajeu Kulturnog centra planirano je otvaranje izložbe ikona Marije Davidović i Duhovno-poetsko veče monaha Serafima.

Gospojinske svečanosti biće završene 31. avgusta u 19.00 časova izvođenjem monodrame Ljube Božovića "Vuk Stefanović Karadžić".