latinica  ћирилица
28/08/2015 |  07:22 | Autor: RTRS

Partizan danas dobija protivnike u Ligi Evrope

Žrijebom koji će u danas u 13 časova održati u "Grimaldi Forumu" u Monaku biće određene grupe za prvu fazu fudbalske Lige Evrope.

U Žrijebu će biti i šampion Srbije Partizan, koji se u Ligi Evropre našao nakon eliminacije u plej-ofu lige šampiona od ekipe BATE Borisov.

Na žrijebu za grupnu fazu LE naći će se ukupno 48 klubova. Iz plej-of faze kvalifikacija za ovo takmičenje stigla su 22 kluba, 10 ekipa koje su poražene u baražu za Ligu šampiona i 16 timova koji su osigurali direktan plasman u grupnu fazu.

Klubovi će biti podijeljeni u četiri šešira na osnovu klupskih koeficijenata koje su ostvarili na kraju prethodne sezone, a "crno-bijeli" su smješteni u četvrti šešir.

Prvi šešir - Šalke, Borusija Dortmund, Bazel, Napoli, Totenhem, Ajaks, Viljareal, Rubin Kazanj, Atletik Bilbao, Sporting, Marsej, Dnjepar.

Drugi šešir - Braga, Fiorentina, Lacio, Anderleht, Liverpul, AZ Alkmar, Viktorija Plzenj, Klub Briž, PAOK, Seltik, Bešiktaš, APOEL.

Treći šešir - Monako, Sparta Prag, Fenerbahče, Legija, Bordo, Lokomotiva Moskva, Leh, Sent Etjen, Slovan Liberec, Augsburg, Rapid Beč, Krasnodar.

Četvrti šešir - Partizan, Asteras, Rozenborg, Karabag, Molde, Dinamo Minsk, Groningen, Sion, Midrjiland, Skenderbeg, Kabala, Belenenšeš.