latinica  ћирилица
28/08/2015 |  10:16 | Autor: SRNA

Ivanović: ZSO - preduslov da se efikasno štite Srbi na Kosmetu

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ocijenio je da su pregovori sa Albancima i EU izuzetno teški i da zbog toga treba veoma pozitivno ocijeniti najnovije dogovore između Beograda i Prištine u Briselu.
Oliver Ivanović - Foto: TANЈUG
Oliver IvanovićFoto: TANЈUG

Ivanović je u pisanoj izjavi, koju je dostavio preko svog advokata, istakao da sporazum o Zajednici srpskih opština, kao i ostali stvaraju pravni okvir u kome se srpska zajednica na Kosovu i Metohiji može efikasno štititi i osigurati bezbjednost, pravnu sigurnost i ekonomsku perspektivu.

"Zajednica srpskih opština je nova institucija i njena efikasnost će se ocenjivati za godinu ili dve, zato je izuzetno važno da se Srbi sa Kosova i Metohije aktivno uključe sa svojim najboljim kadrovima jer će uspešnost rada ZSO zavisiti od toga", rekao je Ivanović.

On je ocijenio da Srbija jača svoju međunarodnu poziciju, stvara uslove za jačanje srpske privrede, a samim tim i jača svoj politički uticaj.

"Samo politički stabilna, ekonomski jaka i dovoljno uticajna Srbija može aktivno da zaštiti interese Srba na Kosmetu. Srbi moraju podržati te napore Vlade Srbije", zaključio je Ivanović.