latinica  ћирилица
28/08/2015 |  11:11 | Autor: SRNA

Stanari: Dodiku obnoviteljsko priznanje sa zlatnim vijencem

Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku biće uručeno specijalno obnoviteljsko priznanje sa zlatnim vijencem tokom svečanosti obilježavanja Dana opštine Stanari - 9. septembra.
Sjednica Skupštine opštine Stanari - Foto: SRNA
Sjednica Skupštine opštine StanariFoto: SRNA

U Stanarima je danas održana tematska sjednica Skupštine opštine na kojoj je razmatran prijedlog Odluke o nagradama i priznanjima, koje će biti dodijeljene zaslužnim pojedincima, institucijama i organizacijama tokom svečanosti obilježavanja Dana opštine.

Predsjednik Skupštine Ostoja Stevanović rekao je da su odbornici jednoglasno usvojili odluku da specijalnu obnoviteljsko priznanje sa zlatnim vijencem bude uručeno predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

"Ista nagrada biće uručena i članovima Inicijativnog odbora za obnavljanje opštine Stanari, koji su najzaslužniji sa njeno formiranje", naveo je Stevanović.

Obnoviteljsko priznanje sa srebrnim vijencem biće dodijeljeno za 14 ličnosti sa područja ove opštine.

Odbornici nisu usvojili amandman predstavnika SDS-a da Povelja sa zlatnim vijencem bude dodijeljena i gradonačelniku Doboja Obrenu Petroviću, već je ona dodijeljena Skupštini grada Doboja.

Povodom svečanosti koja će biti organizovana u čast prvog obiljažavanja dana opštine Stanari, Odbor za obilježavanje i proslavu organizovao je i odgovarajući program koji počinje od petka, 4. septembra.

U opštini Stanari 2. februara održani su prvi lokalni izbori. Političke stranke SNSD, SDS, SP, PDP i DNS prešle su cenzus od tri odsto za učešće u radu Skupštine opštine Stanari.

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici 9. septembra 2014. godine usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari, kojim se uređuje osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.

Poslanici su usvojili i dopunu Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srpske, kojom se utvrđuje da teritoriju Srpske čini i opština Stanari.

Do usvajanja ovih zakona, Stanari su bili u sastavu grada Doboja.