latinica  ћирилица
28/08/2015 |  16:03 | Autor: RTRS

Klokić i studenti u posjeti dopisništvima SRNE i RTRS-a u Beogradu (VIDEO)

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić i studenti Fakulteta političkih nauka u Banjaluci koji su obavili stručnu praksu u Јavnom servisu RTS-a , obišli su Predstavništvo RS u Beogradu i dopisništva RTRS i agencije Srna.
Beograd: Klokić u Predstavništvu RS - Foto: SRNA
Beograd: Klokić u Predstavništvu RSFoto: SRNA

Ministar Klokić i direktor Predstavništva RS u Beogradu Mlađen Cicović donirali su ovom prilikom Dopisništvu RTRS tehnička sredstva- kompjuter i laptop.

U znak zahvalnosti za dosadašnje izvještavanje o događajima iz Srbije i značaj koje Predstavništvo RTRS u Beogradu ima za Republiku Srpsku donirana tehnička sredstva doprinjeće boljem i lakšem radu novinara istakao je Cicović.

"Naš zajednički zadatak je da Republika Srpska bude što vidljivija u Srbiji i Srbija u Republici Srpskoj, a zadatak novinara je da tu sliku objektivno prenesu. Ova donacija će im olakšati rad”, rekao je Cicović.

Osmoro studenata Fakulteta političkih nauka u Baljaluci završilo je novnarsku praksu na Radio-telelviziji Srbije. Praksa je obavljena po programu obuke za novinare pripravnike od 17. do do 28. avgusta.

Ministar Klokić poručio im je da svoj budući novinarski posao rade objektivno i profesionalno. "To nije lak posao koji zahtjeva angažovanje 24 časa dnevno i riječ je o veoma zahtjevnom poslu", rekao je Klokić.

Tokom obuke studenti su prošli uspješno kroz sve tehnološke faze sistema Јavnog servisa Srbije , takođe su bili u prilici da rješavaju konkretne novinarske zadatke predviđene programom obuke u Јutarnjem i Beogradskom progamu.

“Imali smo priliku praktično da stvaramo priloge. Svaka od nas uradila je po jedan prilog koji ćemo za uspomenu ponjeti u Banjaluku”, rekla je Nataša Јović, student četvrte godine Fakulteta političkih nauka u Banjaluci.

Njena koleginica Dajana Mihajlović ističe da su studenti dobili priliku da se upoznaju sa radom jednog velikog medijskog
sistema, da vide kako nastaju vijesti i prilozi, a posebno su impresionirani radom u redakciji, režiji i produkciji.

Urednik RTS-a Saša Barbulović rekao je da su studenti dobili priliku da rade najprije sa iskusnim novinarima, a kasnije i sami priloge po standardima javnog servisa.