latinica  ћирилица
29/08/2015 |  08:59 | Autor: RTRS

Košarkaši Srbije i Slovenije igraju i za Nikolu Klještana

Prijateljska košarkaška utakmica između reprezentacija Srbije i Slovenije, koja se igra danas od 18 časova u Sportskoj dvorani "Borik", imaće, osim revijalnog, i humanitarni karakter.
Nikola Klještan (FOTO: banjaluka.net) -
Nikola Klještan (FOTO: banjaluka.net)

Naime, grupa košarkaških radnika pokrenula je akciju prikupljana pomoći novčane pomoći za operaciju 16-godišnjeg košarkaša iz Vlasenice Nikole Klještana, koji je na treningu zadobio tešku povredu od koje je izgubio vid na lijevo oko.

Nikolin klub za sada je sakupio oko 5 000 KM, a u toku je akcija prikupljana pomoći za Nikolu, koji će biti operisan u ruskom gradu Ufa 11. oktobra. Za operaciju u Rusiji potrebno je oko 14 000 KM, ne računajući postoperativne troškove.

Nikolina životna priča nagnala je nekoliko košarkaških radnika da se uključe u akciju, te će u dvorani "Borik", na dan utakmice, biti postavljene kutije u koje će svi posjetioci subotnje utakmice moći ostaviti dobrovoljni prilog za operaciju Nikole Klještana. Takođe, u akciju se uključio i sam organizator utakmice, Košarkaški savez Republike Srpske, koji će izdvojiti dio novca od prodath ulaznica za potrebe Nikoline operacije.