latinica  ћирилица
29/08/2015 |  13:27 | Autor: novosti.rs

Zagrebačka "Arena" rasprodata za prva dva meča Evrobasketa

Hrvatska košarkaška reprezentacija na Evrobasketu 2015. u grupi C igraće protiv Slovenije, Grčke, Makedonije, Holandije i Gruzije.
Košarka - Foto: ilustracija
KošarkaFoto: ilustracija

Utakmice će se igrati u zagrebačkoj "Areni", a pripreme su u punom jeku.

"Radovi idu planiranim tokom. U dvorani nismo uradili sve, jer FIBA ima striktna pravila. Mi radimo brendiranje oko dvorane da se zna da se Evrobasket igra u Zagrebu, a završne radove u samoj dvorani napravićemo nakon pripremnog turnira ovog vikenda", rekao je menadžer sportskog dijela i organizacije takmičenja Tonči Anzulović.

U zagrebačkoj dvorani će biti mjesta za 15.200 gledalaca, a karte za prve dvije utakmice reprezentacije su rasprodate. Svi koji nisu uspjeli da dođu do karata, utakmice reprezentacije Hrvatske će moći da prate na Trgu bana Јelačića.

"Za vrijeme trajanja zagrebačkog dijela prvenstva od 5. do 10. septembra na Trgu ana Јelačića biće postaljena fan zona, koja će biti u funkciji i kada reprezentacija Hrvatske iz Zagreba ode na završnicu u Francusku, što se svi iskreno nadamo da će se i dogoditi. Zona za navijače trajaće sve dok naša reprezentacija bude u igri, a to je, nadam se, do finala", istakao je Anzulović.

Upravo plasman u finale priželjkuje i većina hrvatskih građana, pošto su tokom pripremnih utakmica njihovi miljenici nizali pobjede, pa su očekivanja komšija vrlo velika.