latinica  ћирилица
29/08/2015 |  18:19 | Autor: RTRS

Košarkaški spektakl u Banjaluci: Nakon produžetka Srbija - Slovenija 95:88

U banjalučkoj dvorani "Borik" košarkarški spektakl. Reprezentacija Srbije pobijedila je nakon produžetka selekciju Slovenije u kontrolnoj utakmici pred odlazak na Evropsko prvenstvo, 95:88.
Košarka: Srbija - Slovenija - Foto: RTRS
Košarka: Srbija - SlovenijaFoto: RTRS

Dvorana "Borik", ispunjena je do posljednjeg mjesta. Za utakmicu je vladalo veliko interesovanje, a karte su se rasprodale za samo nekoliko dana.

Košarkaši reprezentacije Srbije danas su bili i u Palati Republike na prijemu kod predsjednika Srpske Milorada Dodika, a razgovarali su i sa ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnadkom.

Selektorom reprezentacije Srbije Alkesandar Đorđević rekao je da se u Banjaluci osjeća kao kod kuće. Bez obzira na rezultat, košarkašima Srbije je, kaže, potrebna ljubav i odnos sa navijačima i ljudima u Republici Srpskoj.

Ova utakmica ima i humanitarni karakter. Dio novca od ulaznica biće odvojen za liječenje mladog košarkaša iz Vlasenice, Nikole Klještana koji je izgubio vid na lijevom oku nakon, naizgled, bezazlene povrede na treningu.

Šesnaestogodišnji Nikola mora na operaciju u Rusiju. Novca nema dovoljno, pa su organizatori košarkaškog meča odlučili da pomognu u njegovom prikupljanju. To što su za njegovo liječenje igrali reprezentativci Srbije i Slovenije, mladom košarkašu mnogo znači. 

Opširnije u Dnevniku 2!