latinica  ћирилица
29/08/2015 |  19:00 | Autor: RTRS

Skupština GO SDS-a prekinuta zbog nedostatka kvoruma (VIDEO)

Skupština Gradskog odbora SDS, na kojoj je trebalo da bude izabran novi predsjednik, prekinuta je zbog nedostatka kvoruma, a već na početku skupštine dio delegata je napustio sjednicu, jer nisu prihvatili dnevni red koji je predložio predsjednik Gradskog odbora Ognjen Tadić.
Ognjen Tadić - Foto: RTRS
Ognjen TadićFoto: RTRS

Nastavak sjednice zakazan je za 12. septembar, a do tada Tadić ostaje na čelu Gradskog odbora SDS. Tadić je istakao da zahtijeva da delegati prihvate njegov plan za naredni izborni proces i jačanje stranke, ali nije obrazložio o kakvom planu je riječ.

Sjednica je počela, a ubrzo i završila. Ognjen Tadić tako nije ni stigao da izloži svoj plan za, kako ga je nazvao, jačanje kapaciteta stranke. Očekuje da će sljedeći put dobiti veću podršku, a krivca za današnju uzavrelu atmosferu na sjednici vidi u ranijim previranjima unutar stranke zbog kojih je i došlo do raskola.

"Ovo je nevjerovatna stvar. Ovdje se ne radi o tome da su ljudi protiv mene, već da oni žele da ja nastavim da vodim GO, a ja opet kažem da imam plan koji je bolji od toga, a moja namjera je da ga ponudim delegatima. - Јeste li? - Nisu ga ni čuli", kaže Tadić.

A nisu ga čuli jer su već izašli iz sale da bi se, navodno, konsultovali, zbog čega nije bilo kvoruma. Upravo ovi delegati, čini se, ne žele da Tadić ode sa funkcije predsjednika Gradskog odbora.

Kao jedan od mogućih kandidata, koji pretenduje na Tadićevo mjesto je Branko Blanuša, koji nije htio pred našu kameru.

Ovo je samo nastavak previranja koja su počela kada je Nenad Stevandić izašao iz stranke optuživši Ognjena Tadića i Mladena Bosića za izborni poraz. Stevandić je tada rekao da bi zbog toga morali podnijeti ostavke, a ne nagraditi sebe foteljama u Sarajevu.

Posljednjih mjeseci SDS su napustila četiri potpredsjednika, jedan narodni poslanik i jedan odbornik – što dodatno potkrepljuje priču kako u banjalučkom SDS vlada nezadovoljstvo.

Ostavka ili ne, tek, Ognjen Tadić je svoje namjere nazvao planom za oporavak stranke. Poznavaoci prilika tvrde da bi Tadićev odlazak mogao da bude rezultat nerada – protivnici u stranci zamjeraju mu što je na banjalučku stranačku funkciju zaboravio čim je dobio onu u Sarajevu.