latinica  ћирилица
29/08/2015 |  19:18 | Autor: RTRS

Mirjanić: Riješiti problem vodosnabdijevanja opštine Kupres (VIDEO)

Vodosnabdijevanje muči stanovnike opštine Kupres. U rješavanje ovog problema uključiće se i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Ovo obećanje mještani su dobili od resornog ministra Steve Mirjanića.
Stevo Mirjanić - Foto: RTRS
Stevo MirjanićFoto: RTRS

Vodosnabdijevanje - prvi i najveći problem mještana Kupresa. Bez vode, kažu, teško je preživjeti, posebno onima koji žive od stočarstva.

Mirjanić kaže da su posljednjih nekoliko godina ovdje vršena neka istraživanja na osnovu kojih će se vidjeti šta se može uraditi.

Sljedeći korak, bio bi, kaže Mirjanić, povećanje biljne i životinjske organske proizvodnje, prvenstveno stočarstva, koje je u ovoj opštini i najzastupljenije. Za to će ističe prvo biti neophodna identifikacija zemljišta i utvrđivanje vlasništva, a zatim i procjena kvaliteta zemljišta. Prilikom današnje posjete, bilo je riječi i o unapređenju uslova u šumskom gazdinstvu Gorica.

Načelnik opštine Risrto Milišić kaže da im je gorući problem i dalje voda, ali dodaje da je razgovarano i o poljoodprivredi.

Mirjanić je posjetio i pilanu, gdje su razmatrane mogućnosti prerade i izvoza gotovih drvnih prerađevina.