latinica  ћирилица
29/08/2015 |  20:38 | Autor: RTRS

Košarkaški spektakl u Banjaluci: Srbija - Slovenija 95:88 (VIDEO)

Reprezentacija Srbije izabrala je najveći grad Srpske, kao posljednju destinaciju pred nastup na Evropskom prvenstvu. Interesovanje za utakmicu Srbija - Slovenija bilo je ogromno, a atmosfera netipična za jednu prijateljsku utakmicu.
Košarka: Srbija - Slovenija - Foto: RTRS
Košarka: Srbija - SlovenijaFoto: RTRS

Reprezentacija Srbije uspjela je, poslije produžetka, da savlada Sloveniju u Banjaluci u posljednjoj provjeri pred odlazak na Evropsko prvenstvo. Rezultat: 95:88.  Meč je odigran u krcatoj dvorani Borik pred više od 4.000 gledalaca.

Dvorana "Borik", bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a karte rasprodate u rekordnom roku. Reprezentativci Srbije u Banjaluku su stigli juče, a danas su kratko prošetali gradom i bili na prijemu kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da se u Banjaluci osjeća kao kod kuće. Kaže da im je vrlo važna i podrška građana Srpske.

"Јako lijep gest, zahvalni smo. Od prvog trenutka kad smo došli u Banjaluku na sve strane su emocije, ljubaznost i nama to jako znači. Јako nam značio i što smo ovdje prije godinu dana smo planirali da ovako završimo naš pripremni plan tačno znamo šta će da se desi noćas u sali bez obzira na rezultat ovim momcima je potrebna ta ljubav i odnos sa navijačima i ljudima u Republici Srpskoj", rekao je Đorđević.

Na pitanje novinara da li su pozvali predsjednika Dodika, koji je bivši košarkaš i veliki ljubitelj ovog sporta, na jedan zajednički meč, Đorđević je odgovorio: "Od nas je dobio loptu sa svim potpisima, nije obzirom na situaciju, međutim ima poziv kad god hoće može da dođe."

Nakon prijema kod presjednika, reprezentativci Srbije razgovarali su i sa ministrom inostranih poslova BiH, Igorom Crnadkom.

A, prethodnih dana u Banjaluci je vladala prava pomama za "Orlovima". Ulaznice koje su koštale u slobodnoj prodaji 15 maraka posljednjih dana su se nudile i za višestruko veću cijenu koja je dostizala čak 120 maraka.

Evropsko prvenstvo, koje će prvi put biti odigrano u četiri zemlje, počinje 5. septembra. Srbija će u prvoj fazi igrati protiv Španije, Italije, Turske, Islanda i domaćina grupe, Njemačke. Banjalučani su im sreću poželjeli na najbolji mogući način!

Ova utakmica ima i humanitarni karakter. Dio novca od ulaznica biće odvojen za liječenje mladog košarkaša iz Vlasenice, Nikole Klještana koji je izgubio vid na lijevom oku nakon, naizgled, bezazlene povrede na treningu.