latinica  ћирилица
30/08/2015 |  07:40 | Autor: B92

Đorđević: Konačan spisak igrača za EP za dva-tri dana

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević još nije odlučio kojih će 12 košarkaša nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu.
Aleksandar Đorđević (Foto: Dragan Stanković) - Foto: TANЈUG
Aleksandar Đorđević (Foto: Dragan Stanković)Foto: TANЈUG

"Nećemo još odlučiti kojih 12 će ići na Evropsko prvenstva, nastavljamo sa radom u Beogradu. Svi koji su tu su zaslužili da budu među 12 i nastavljamo dalje. Tek za dva-tri dana ćemo odlučiti ko ide na šampionat", rekao je Đorđević novinarima u Banjaluci.

Đorđević je rekao da je zadovoljan nekim aspektima igre u pobjedi nad Slovenijom 95:88, ali ne i svim.

"Slovenačka reprezentacija je odlično pripremila utakmicu, izvukavši pouke iz meča koji smo igrali prije dva dana u Ljubljani. Pokušali su da nas napadnu atipičnim petorkama, sa četiri, pa u nekim momentima i pet 'malih' igrača, sa Balažićem kao jedinim visokim", počeo je analizu Đorđević.

"Željeli su da brzinom odgovore na našu visinu i dominaciju u reketu. Zadovoljan sam načinom na koji smo odgovorili na agresivnu odbranu do granice faula, koju su forsirali Slovenci. Moji igrači su odgovorili na isti način, ušli su u duel i pravu košarkašku bitku. Ono što nije dobro jeste podatak da smo promašili čak 17 slobodnih bacanja. To je bio i jedan od važnijih razloga što utakmicu nismo riješili u našu korist u 40 minuta, nego tek poslije produžetka", dodao je selektor "Orlova" poslije trijumfa u posljednjoj pripremi pred Evrobasket.

Utakmica je odigrana u Banjaluci pred punom dvoranom Borik.

"Želim da se u ime igrača, stručnog štaba i mene zahvalim publici u Banja Luci, koja nas je sjajno dočekala i bodrila tokom cijele utakmice. Volio bih da ta sjajna atmosfera nije bila razlog za opuštanje i slabiji ulazak u utakmicu naše ekipe jer za igrača uvijek treba da bude dodatni motiv kada igra pred svojom publikom".

Đorđević će po povratku u Beograd saopštiti imena još dvojice igrača koji neće putovati na EP, na kojem Srbija takmičenje počinje 5. septembra duelom sa Španijom.