latinica  ћирилица
30/08/2015 |  18:36 | Autor: B92

De Brujne zvanično u Sitiju

Belgijanac Kevin de Brujne zvanično je postao fudbaler Mančester Sitija koji ga je platio Volfsburgu 55 miliona futi (75 mil. evra).
Kevin De Brujne (FOTO: Imago) -
Kevin De Brujne (FOTO: Imago)

Najbolji igrač Bundeslige iz prošle sezone (10 golova, 20 asistencija) potpisao je šestogodišnji ugovor sa "građanima" i poslije godinu i po se vratio u Premijer ligu.

Belgijanac je četvrto veliko pojačanje Sitija ovog ljeta, poslije Rahima Sterlinga, Nikolasa Otamendija i Fabijana Delfa.

- Potreban je poseban igrač da bi se pojačao tim. Mi volimo da igramo napadački, atraktivno, a dovođenje ovakvog igrača će nam to samo olakšati. De Brujne je jak mentalno, fizički, taktički, ima sve potrebne tehničke atribude kako bi se odmah uklopio u tim - rekao je menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

De Brujneov transfer je drugi najveći u istoriji Engleske, poslije prošlosezonskog Anhela di Marija iz Reala u Јunajted za 59,7 miliona funti.

- Želim da dostignem najveći mogući nivo za jednog igrača, a mislim da je najvažnije da na kraju sezone budemo srećni i sa nekoliko titula - rekao je De Brujne.

Belgijanac je 2012. postao član Čelsija, ali je dobio šansu u samo tri premijerligaške utakmice u londonskom klubu koji ga je u januaru 2014. prodao Volfsburgu za 16,7 miliona funti.

- To je bila moja odluka. Samo 11 igrača može na teren, 18 u ekipu za meč. Pokušavam da odlučim, prema tome kako fudbaleri igraju na utakmici i rade na treningu. On nije bio u timu jer mi se nije svidjelo kako je igrao protiv Svindona (Liga kup), niti mi se svidjelo kakav je bio na treningu - rekao je menadžer Čelsija Žoze Murinjo nakon što nije uvrstio De Brujnea u tim protiv Steaue u Ligi šampiona, u martu 2013.

U međuvremenu je postao ključni igrač "vukova" koje je predvodio do drugog mjesta u Bundesligi i trofeja u Kupu. Na 73 utakmice u Njemačkoj postigao je 20 golova uz 35 asistencija i 254 kreirane gol šanse.

U Sitiju će nositi dres sa brojem 17.