latinica  ћирилица
01/09/2015 |  07:42 | Autor: B92

Prelazni rok traje još u Engleskoj i Turskoj

Prelazni rok u većini zemalja završen je u ponoć, a jedino u Engleskoj i Turskoj traje i u utorak.

Na Ostrvu će se poslovati do utorka u 19 časova jer je ponedjeljak bio neradan dan, dok će se na Bosforu transferi sklapati do ponoći.

Kako za sada stoje stvari, od transfera Davida de Hee u Real Madrid neće biti ništa, dok je prelazak Kejlora Navasa u Mančester Јunajted i dalje moguć, a cijela zbrka nastala je oko problema sa papirologijom.

Čelnici Mančester junajteda tvrde da su neophodne papire poslali na vrijeme, isto kažu i vodeći ljud Madriđana, ali ne i kancelarija La Lige. Iako su spomenuta dokumenta bukvalno stigla u minut do dvanaest, navodno, u upravi španskog šampionata nisu uspjeli da ih otvore, zbog formata u kom su poslati.

Puno poslova završeno je i u Italiji i Španiji, ali je na "Čizmi" ipak bilo nešto zanimljivije. Šampion Јuventus doveo je nekoliko mladih igrača, kao i Roma, dok je Inter postao jači za Adema Ljajića, Felipea Mela i Aleksa Talesa.

S druge strane, transfer dana u Njemačkoj ostvario je Volfsburg, dovođenjem Јuljana Drakslera iz Šalkea, umjesto Kevina de Brujnea.

Uzbuđenja nije manjkalo ni u Srbiji, a večiti rivali Crvena zvezda i Partizan pojačali su se posljednjeg dana.

"Crveno-bijeli" su u svoje redove doveli Slavoljuba Srnića i Nemanju Supića, dok su se "crno-bijeli" u posljlednji čas ipak ostali bez Mirka Ivanića, ali su u Humsku na kraju stigla četiri pojačanja.

U centru pažnje ovog ljeta bili su Kevin de Brujne, Anhel di Marija, Rahim Sterling, Kristijan Benteke, Arturo Vidal, DŽekson Martines, ali je moguće očekivati još nekoliko "bombi".

I dalje su u igri David de Hea, DŽon Stouns, Edinson Kavani, Saido Beraino, Markus Roho....