latinica  ћирилица
01/09/2015 |  11:01 | Autor: novosti.rs

Divac generalni menadžer Kingsa, Stojaković zadužen za razvoj

Proslavljeni srpski košarkaši Vlade Divac i Peđa Stojaković dobili su nove funkcije u Sakreamento Kingsima, klubu u kojem su nekada igrajući zajedno vladali NBA ligom.
Vlade Divac - Foto: Beta/AP
Vlade DivacFoto: Beta/AP

Divac, koji je do sada bio potpredsjednik košarkaških operacija franšize je dobio veću ulogu. Organizatori su mu ukazali povjerenje i postavili ga na i mjesto generalnog menadžera tako da će sad imati dvostruku ulogu.

Sa druge strane Stojaković je proglašen za direktora igračkog kadra i razvoja i biće generalni menadžer Rino Bighornsa, Sakramentove filijale u Razvojnoj ligi. Pored toga će biti zadužen za praćenje talentovanih igrača u Americi, ali i u svijetu.

"Imati ovakve pojedince u našem timu je sjajno. To će doneti jedinstvenu košarkašku filozofiju, iskustvo i instinkte, ali i karakter pobjednika. Sada sam sigurniji nego ikada da nas čeka svijetla budućnost", rekao je Divac.

Pored Stojkovića, angažovani su Majk Brac kao asistent generalnog menadžera i Ronald Bič koji će biti potpredsjednik za košarkašku strategiju i podatke.