latinica  ћирилица
01/09/2015 |  11:12 | Autor: SRNA

Fond PIO: Korisnici porodične penzije da dostave potvrde o redovnom školovanju

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srspke obavještava korisnike porodične penzije da u toku septembra i oktobra za školsku 2015/2016 godinu obezbjeđuje i evidentira potvrde o redovnom školovanju za djecu korisnike porodične penzije.
Fond PIO - Foto: RTRS
Fond PIOFoto: RTRS

Za djecu korisnike porodične penzije srednjoškolske starosne dobi od 15 do 19 godine, /2.033 korisnika/ potvrdu o redovnom školovanju obavezno je dostaviti najkasnije do 25. septembra ove godine.

Iz Fonda kažu da je za djecu korisnike porodične penzije, studente, starosne dobi od 19 do 26 godina, /4.264 korisnika/ potvrdu o redovnom školovanju obavezno dostaviti najkasnije do 25. oktobra ove godine.

Fond PIO poziva korisnike porodične penzije da blagovremeno dostave školske potvrde u najbližu poslovnicu Fonda PIO za korisnike u Republici Srpskoj, a za korisnike van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, da bi isplata penzije mogla biti nastavljena nesmetano.

O obavezi dostavljanja potvrde o školovanju korisnici će biti obaviješteni i pisanom porukom na čeku za isplatu penzije za avgust 2015. godine.

Za studente poziv o dostavi potvrde o školovanju biće objavljen još jednom u oktobru 2015. godine.

U slučaju nedostavljanja potvrde o redovnom školovanju, u navedenom roku, smatra se da se dijete - korisnik porodične penzije više ne nalazi na redovnom školovanju, nakon čega se vrši obustava isplate.

U okviru zakonskog postupanja i provođenja trajne akcije "Stop prevarama do penzije pošteno" Fond PIO će za dostavljene školske potvrde izvršiti provjeru kod škole ili fakulteta, kao izdavaoca tog dokumenta.