latinica  ћирилица
01/09/2015 |  14:33 | Autor: B92

Real odustao od De Hee

Real Madrid je odustao od gilaman Mančester junajteda Davida de Hee.

Kako prenose španski mediji, "kraljevski klub" se nije žalio FIFA, tako da od prelaska De Hee na "Santijago Bernabeu" neće biti ništa.

Tako je višemjesečna saga o De Heinom prelasku iz Јunajteda završena neslavno, zbog kašnjenja papira u sjedište La Lige koja realizuje transfere.

Iako i Real i Јunajted tvrde da su na vrijeme poslali svu overenu dokumentaciju, La Liga tvrdi da je ona stigla 20-ak minuta nakon ponoći, a Španci ne dozvoljavaju klubovima da produže vrijeme za realizaciju transfera.

Tako je propao dogovor dva kluba vrijedan 30 miliona evra, a osim De Hee, "izvisio" je još jedan golman, Kejlor Navas koji je već uspješno prošao medicinske preglede u Mančesteru pa je čekao samo dozvolu da potpiše ugovor.

Sada je na trenerima dva kluba da što prije oporave golmane od ovog za njih vjerovatno traumatičnog iskustva, kako bi u nastavku sezone branili na očekivanom nivou.

De Hea nije dobio šansu ni na jednom meču Јunajteda ovog ljeta, iščekujući transfer, ali mu na ruku ide što Serhio Romero nije blistao na posljednjim utakmicama.

S druge strane, Navasu se otvorilo mjesto među stativama Reala odlaskom Ikera Kasiljasa, iako je prije nekoliko mjeseci stavljen na transfer listu.