latinica  ћирилица
01/09/2015 |  16:08 | Autor: SRNA

Savanović: Novom uredbom obuhvatiti ostale stambeno nezbrinute

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović najavio je danas da će novom uredbom u narednim godinama biti obuhvaćene i preostale stambeno nezbrinute boračke kategorije, čime će u potpunosti biti završen program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Savanović je danas u Tesliću rekao da još ima lica iz ove kategorije koja se, zbog opravdanih razloga, nisu javila na konkurs 2008. godine.

On je naveo da je od 1997. do 2015. godine za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida Vlada Republike Srpske uložila 140.000.000 KM.

"U okviru toga urađeno je 2.885 stambenih jedinica i dodijeljeno 4.680 nepovratnih novčanih sredstava. Dakle, 7.555 je stambeno zbrinutih korisnika", rekao je Savanović, nakon što je danas prisustvovao uručenju 20 rješenja i ključeve za stanove porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida iz Teslića.

On je naglasio da je to značajan program kojim Vlada Republike Srpske i istakao da sve njene institucije pokazuju poštovanje prema tim kategorijama.

"Istina, to nije dovoljno, ali uvažavajući realnu situaciju u kojoj živimo, činimo napore da i mimo naših realnih mogućnosti maksimalno pomognemo ovim kategorijama", istakao je Savanović.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da je današnjim činom zaokruženo ukupno 46 porodica, koje su na ovaj način zbrinute.

Opština Teslić je za izgradnju objekta uložila 200.000 KM.

Prema Miličevićevim riječima, još 170 porodica još nije zbrinuto nijednim programom.

On je podsjetio da se svake godine iz opštinskog budžeta izdvaja do 250.000 KM na ime dopunskih prava boračkih kategorija.

Današnjem uručenju rješenja i ključeva prisustvovala je i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.