latinica  ћирилица
01/09/2015 |  17:14 | Autor: SRNA

Tadić na 4. Svjetskoj konferenciji predsjednika parlamenata

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić učestvuje na 4. Svjetskoj konferenciji predsjednika parlamenata, koja se, u organizaciji Interparlamentarne unije, održava u sjedištu UN u Njujorku.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da je u prvom dijelu plenarnog zasjedanja konferencije akcenat stavljen na učešće parlamenata u oblikovanju i ispunjenju novih ciljeva održivog razvoja i na izazove sa kojima se parlamenti suočavaju danas u svijetu.

Trodnevna konferencija, koju Interparlamentarna unija organizuje svakih pet godina, ove godine okupila je više od 120 predsjednika parlamenata država iz cijelog svijeta.

Na svečanom otvaranju učesnicima ovog velikog skupa obratili su se predsjednik Interparlamerntarne unije Saber Čovdhari, generalni sekretar UN Ban Ki Mun, predsjednik Generalne skupštine UN Sam Kuteša, kao i čuveni umjetnik, humanista i specijalni komesar Uneska za mir i pomirenje Forest Vitaker.

U naredna dva dana konferencije Tadić će učestvovati u debatama o primjeni COR-a u praksi i o parlamentarnim mogućnostima i izazovima u ostvarenju ovih ciljeva.