latinica  ћирилица
02/09/2015 |  11:57 | Autor: sportske.net

Dijamantidis se povlači na kraju sezone

Legenda grčke i evropske košarke Dimitris Dijamatidis saopštio je u srijedu da će se povući po završetku predstojeće sezone.

Legendarni grčki košarkaš obrazložio je svoju odluku istakavši da mu je cilj da još jednu sezonu odigra na vrhunskom nivou i da nakon toga "okači patike o klin".

"Nema potrebe da više razmišljam, već sam odlučio. Želim da odigram još jednu sezonu i karijeru završim na najbolji mogući način. Cilj mi je da ostanem zdrav i pomognem klubu da osvoji trofeje. Ukoliko uspijemo da ostvarimo ciljeve biće to najbolji mogući način da završim karijeru" rekao je Dijamantidis.

Dimitris Dijamantidis započeo je karijeru u Iraklisu davne 1999. godine, a posljednjih 11 godina proveo je u Panatinaikosu u kojem je stekao status klupske ikone.

"Takav je život. Doći će novi igrači. Јa ću prestati da igram ali će košarka i Panatinaikos nastaviti dalje. Ništa se neće promijeniti" dodao je Dijamantidis.

Braneći boje Panatinaikosa i reprezentacije Grčke iskusni plejmejker osvojio je praktično sve što se moglo osvojiti. Sa Panatinaikosom se tri puta peo na krov Evrope, sa Grčkom je 2005. godine u Beogradu osvojio evropsko zlato, dok je godinu dana kasnije osvojio srebro na Mundobasketu u Јapanu.

"Osjećam se ispunjeno, još uvijek se ne osvrćem za sobom. Doživio sam mnogo lijepih trenutaka, a pritom nisam očekivao sve ovo. Želim da ostanem zdrav i da u predstojećoj sezoni ostvarim još neki uspjeh" zaključio je Dijamantidis.

U predstojećoj sezoni Dimitris Dijamantidis sarađivaće sa legendom srpske košarke Aleksandrom Đorđevićem ali i sa momcima poput Saše Pavlovića, Miroslava Raduljice i Ognjena Kuzmića.