latinica  ћирилица
03/09/2015 |  10:01 | Autor: novosti.rs

Partizan obilježava 30 godina od tragedije Dragana Mancea

Danas se navršava tačno 30 godina od kako Dragan Mance prvi put nije stigao na trening "crno-bijelih", kako je stradao na putu ka njemu i na taj način se u 23. godini prekinula karijera koja je imala sve predispozicije da postane vrhunska.
Dragan Mance -
Dragan Mance

Od tada do danas je prošlo mnogo vremena, ali sjećanja na golove i specifičnu radost koja je slijedila poslije svakog od njih ne blijede.

Otud i ne čudi da su navijači Partizana ulagali velike napore da ime Dragana Mancea ostane ovjekovečeno za sva vremena. To je uspjelo prije nekoliko godina davanjem imena ulici blizu stadiona po tragično nastradalom fudbaleru, a nije mali broj onih koji se zalažu da fudbalski objekat u Humskoj ponese ime "Dragan Mance".

"Naravno da bih glasao za to, ako bi bila organizovana neka peticija ili nešto slično. Svi koji vole 'crno-bijele' boje voljeli su i vole Mancea. Kada je on igrao, ja sam sakupljao lopte iza gola kod južne tribine. Obožavao sam ga, bio je ljubimac svih. Bio je specifičan igrač, nesumnjivo 'crno-bijela' legenda. Prošlo je, eto, 30 godina od njegove smrti, a Dragan i danas živi. Uvek je bio spektakl kada je dao gol, pa ga proslavljao onako na kolenima, sa rukama u vazduhu", prisjeća se trener Partizana Zoran Milinković.

Partizan će 30. godišnjicu bez Dragana Mancea obilježiti prijateljskom utakmicom protiv ekipe 13. maj u Zemunu, sa početkom od 16.30.