latinica  ћирилица
03/09/2015 |  16:56 | Autor: RTRS

Trebinje: Ponovo odgođena deložacija RVI Rade Boškovića (VIDEO)

Po drugi put odgođena je deložacija ratnog vojnog invalida i logoraša Rade Boškovića iz Trebinja.
Trebinje - deložacija - Foto: RTRS
Trebinje - deložacijaFoto: RTRS

Stan koji je Bošković dobio 1996, a otkupio 1998. godine predmet je sudskog spora već 16 godina. Okružni sud donio je presudu u korist Tatjane Kuljić Kecojević koja potražuje sporni stan. Kuljićeva se danas nije pojavila na zakazanoj deložaciji. Ovaj slučaj na noge je podigao trebinjske borce i logoraše. 

Rade Bošković bio je, između ostalog, u zloglasnoj splitskoj Lori. Logoraši ogorčeni.Poručuju: Neće dozvoliti da se njihov sapatnik nađe na ulici.

Bošković živi sa suprugom i dvoje djece. Kaže da mu je ovaj spor oko stana i sve što preživljava 16 godina gore od onog preživljenog na ratištima i logorima.

Deložaciju je naložilo Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, odsjek u Trebinju, a kako kažu u Odsjeku, odgođena je zbog neispunjavanja svih potrebnih uslova.

Tatjana Kuljić Kecojević nije se danas pojavila na zakazanoj deložaciji tako da njenu stranu priče nismo čuli.

Ono što smo saznali u Minstarstvu za izbjegla i raseljena lica jeste da se Kuljićeva, iako je rođena i stalno živjela u Trebinju vodi kao izbjeglo i raseljeno lice, i smatra da ima pravo na sporni stan zato što je čuvala svoju baku koja je u tom stanu živjela prije Boškovićevog useljenja.

Nejasno je kako, ako je već sa prethodnom vlasnicom neko živio i ima nasljednike, ti nasljednici regularno nisu naslijedili imovinu. Takođe nije jasno ni kako je onda takav stan nekome dodijeljen. Na sudski spor koji se vodi 16 godina tačku je stavio okružni sud u Trebinju presudivši u korist Kuljićeve.

Borci i logoraši Trebinja poručuju da neće dozvoliti da ratni vojni invalid i logoraš završi na ulici.