latinica  ћирилица
04/09/2015 |  16:22 | Autor: SRNA

Faradž: Merkelova podstiče migrante da rizikuju živote

Njemački kancelar Angela Merkel ohrabruje izbjeglice da rizikuju živote u pokušaju da stignu do Evrope, izjavljujući da će Njemačka prihvatiti više azilanata, saopštio je danas lider britanske desničarke Stranke nezavisnosti UK /UKIP/ Najdžel Faradž.

Faradž je rekao da je bio šokiran fotografijama mrtvog dječaka iz Sirije, čije je beživotno tijelo more izbacilo na obalu Turske, i upozorio postoji opasnost da bude još žrtava, jer Evropa poručuje da planira da prihvati još izbjeglica.

- Pitanje koje treba da postavimo sebi je kako da spriječimo još ovakvih užasnih fotografija. Kako da spriječimo stvari kao što je smrt 71 osobe, pronađene u kamionu u Austriji? - poručio je Faradž.

On je odgovornost pripisao njemačkom kancelaru Angeli Merkel i napomenuo da njen stav podstiče ljude da pokušaju da se domognu Evrope, prenio je Rojters.

- Mislim da je veoma opasno to što ona radi - izjavio je lider Partije za nezavisnost Ujedinjenog kraljevstva na početku kampanje povodom referenduma o tome da li Britanija treba da ostane u EU, a koji bi trebalo da bude održan 2017. godine.