latinica  ћирилица
04/09/2015 |  19:24 | Autor: RTRS

Kostajnica: Nova koalicija na pomolu? (VIDEO)

U Kostajnici politička previranja i to nakon što je lokalni SDS odlučio da raskine koalicioni sporazum sa PDP-om.
Kostajnica većina - Foto: RTRS
Kostajnica većinaFoto: RTRS

Opštinski odbor SDS-a odlučio je da potraži nove koalicione partnere kako bi obezbijedio skupštinsku većinu. Sve češće se pominje mogućnost koalicije SDS-a i SNSD-a.

Od sedamnaest odbornika u Skupštini opštine Kostajnica SDS i PDP, sa po četiri odbornika, imali su većinu sa odbornicima SDP-a i NDP-a. Do raskola je došlo zbog kadrovskih rješenja koje je nudio PDP.

- U samom startu mi smo upozorili PDP da predlaže neka kadrovska rješenja koja nisu adekvatna - kaže Drago Bundalo, predsjednik Opštinskog odbora SDS-a i načelnik opštine Kostajnica.

Konkretan povod raskola u koaliciji SDS-PDP bio je izbor direktora Osnovne škole "Petar Mećava". Lokalni PDP čeka stav vrha stranke.

- PDP je članica Saveza za promjene. Opštinski odbor PDP-a u Kostajnici neće uraditi ništa dok ne čuje stav rukovodstva stranke - kaže Dijana Čekić, predsjednica Opštinskog odbora PDP Kostajnica.

Predsjednik Skupštine opštine Kostajnica, PDP-ov Željko Čekić, nije želio da komentariše ovaj slučaj. Zato je Vahidin Budimlić potpredsjednik Skupštine opštine iz SDP-a, bio jasan.

- Već jedno šest mjeseci nema skupštinske većine.Odluke se donose uz dogovor - kaže Budimlić.

Da su dogovori o novoj skupštinskoj većini već počeli potvrdio je i načelnik opštine Drago Bundalo.

- Razgovaram sa predstavnicima ostalih stranaka da se okupimo oko jednog programa jer imamo niz projekata i odluka koje treba da donesemo - kaže Bundalo.

Iako nije htio da otkriva ko su potencijalni koalicioni partneri SDS-a, sve češće se pominju odbornici SNSD-a i Socijalističke partije.U SNSD-u u Kostajnici potvrdili su da su dobili takav prijedlog i da će ga razmotriti u narednih mjesec dana.