latinica  ћирилица
06/09/2015 |  22:19 | Autor: RTRS

Pobjede Italije, Slovenije, Izraela i Litvanije

Košarkaši Italije savladali su Island sa 71:64, u drugom kolu B grupe na Evrobasketu i tako stigli do prve pobjede na takmičenju.
Maskota EP u košarci 2015 (foto:eurobasket2015.org) -
Maskota EP u košarci 2015 (foto:eurobasket2015.org)

S druge strane, Island je doživio i drugi poraz.

Đentile je predvodio Italijane sa 21 poenom, uz pet skokova i četiri asistencije, a pratio ga je Belineli sa 12 poena i osam skokova. Za selekciju Islanda, Palson je imao ubacio 17, Baringson 14, a Stefanson 11 poena.

Slovenija je u grupi C, nakon poraza od Hrvatske, pobijedila Gruziju sa 79:68. Slovenci su poveli od početka utakmice, kontrolisali rezultat o na kraju zasluženo su slavili.

Prepelič je bio nejafikasniji u redovima Slovenije sa 21 poenom, jedan manje ubacio je Klobučar, dok je Јaka Blažić upisao 12 poena.

U reprezentaciji Gruzije najbolji je bio Tornike Šengelija sa 21 poenom.

Izraelci su u grupi A savladali Finsku sa 79:66 i tako potvrtdili pobjedu na startu protiv Rusije. Košarkaši Izraela su već nekon prve četvrtine imali 12 poena prednosti, i do kraja utakmcie nisu dozvolili rezultatsku neizvjesnost.

Elijahu je sa 22 poena, pet skokova i šest asistencija predvodio Izrael, Mekel je imao 14 poena, uz dva skoka i pet asistencija, dok je Ohajon ubacio 13 poena. U ekipi Finske, Marfi je bi najbolji sa 24 poena i devet skokova, dok je Salin je dodao 13 poena.

Košarkaši Litvanije su ostvarili i drugi trijumf pošto su u grupi D bili bolji od Letonije sa 68:49.

Nakon nešto lošije prve dionice, Litvanci su u nastavku u potpunosti nadigali protivnika i zasluženo drže prvo mjesto u grupi.

Letonci su počeli raspoloženo, spustili su rivala na samo 13 poena u prvih deset minuta i imali su šest poena prednosti.

Mačiulis je za Litvaniju ostvario "dabl-dabl" sa 13 poena i 10 skokova, Valančiunas je dodao 15 poena i sedam skokova, a Kalnietis je imao 12 poena, šest asistencija i tri skoka. Kod Letonije, Beržins i Rejmanis bili su najefikasniji sa po osam poena.