latinica  ћирилица
10/09/2015 |  17:32 | Autor: B92

Teodosić: Zaboraviti sve i okrenuti se utakmicama u Lilu

Organizator igre reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je nakon pobjede u meču sa Italijom da tim mora brzo da zaboravi šta je uradio u Berlinu i spremi se za nastavak takmičenja u Lilu.

"Orlovi" su trijumfom nad Italijom 101:82 grupnu fazu Evrobasketa završili bez poraza, a u osmini finala očekuje ih Finska.

"Prije svega pobjeda nam je dala odbrana, ali i šutirali smo sjajno što je dobro. Sve ovo što je bilo do sada, a bilo je dosta toga lijepog treba da zaboravimo i da se okrenemo najbitnijim utakmicama koje slijede", rekao je Teodosić.

Srbija je dominirala u grupi u Berlinu, iako je ona važila za "grupu smrti" jer su je pored Italije činile još Španija, Njemačka, Turska i Island.

"Pokazali smo šta možemo i treba da nastavimo u ovom ritmu. Borićemo se i dalje i davati sve od sebe, da li će to biti dovoljno za pobjede, vidjećemo. Moramo sada da se odmorimo, brzo da zaboravimo šta smo uradili i koncentrišemo se za sljedeći meč", zaključio je Tedosić.

Srbija će izbeći Francusku do finala, ukoliko domaćin završnice opravda status favorita i pobjedom nad Izraelom osvoji svoju grupu.