latinica  ћирилица
10/09/2015 |  21:11 | Autor: RTS

Španija slavila u triler završnici, Njemačka eliminisana sa turnira!

Španci u neizvesnoj završnici savladali Nijemce i eliminisali ih iz daljeg takmičenja. Šreder propustio priliku da sa linije za slobodna bacanja donese produžetak, tri sekunde prije kraja meča.
EP u košarci: Španija - Njemačka - Foto: Getty Images
EP u košarci: Španija - NjemačkaFoto: Getty Images

Veliki duel odigrali su Njemačka i Španija u posljednjem meču u B grupi. Hičkokovska završnica, ipak, pripala je "furiji" 77:76, pa je Njemačka eliminisana iz daljeg toka takmičenja.

Najbolji igrač u redovima "pancera" Denis Šreder imao je priliku da nešto više od tri sekunde prije kraja donese izjednačenje, ali je tamnoputi plej promašio treće slobodno bacanje i tako donio veliku radost Špancima.

Španija je bila u prednosti tokom većeg dijela utakmice, u jednom trenutku u posljednjoj deonici "furija" je imala i 13 poena prednosti, ali su se uporni Nijemci u finišu vratili u život i uveli meč u neizvjesnu završnicu.

Najefikasniji na meču bio je upravo tragičar meča Šreder sa 26 poena, Lo je postigao 14, a Novicki i Plajs po deset. U pobjedničkom timu najbolji je bio Serhio Rodrigez sa 19 poena, Pau Gasol zabilježio je novi dabl-dabl sa 16 poena i deset skokova.