latinica  ћирилица
10/09/2015 |  21:16 | Autor: B92

Košarkaši Gruzije u Zagrebu deklasirali Hrvatsku

Košarkaši Gruzije deklasirali su Hrvatsku rezultatom 71:58 u posljednjoj utakmici prve faze Evrobasketa i potvrdili plasman u dalji tok takmičenja.
Košarkaška selekcija Gruzije - Foto: Getty Images
Košarkaška selekcija GruzijeFoto: Getty Images

Najefikasniji u redovima selekcije koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Igor Kokoškov bili su Viktor Sanikidze, Duda Sanadze i Zaza Pačulija sa po 12 poena, 11 je ubacio Toko Šengelija, a po deset DŽejkob Pulen i Manučar Markoišvili.

Јedini u sastavu Hrvatske koji se potrudio da "ispoštuje" zagrebačku publiku bio je Luka Žorić (16p, 4sk), dvocifren je bio još samo Ante Tomić, a očajne partije pružili su Bojan Bogdanović (1/10 iz igre, 7 poena) i Dario Šarić (2/9 iz igre, 5 poena).

Rezultatska klackalica na početku duela pripala je Gruziji, sa poenom prednosti su završili prvi period, a Žorić je sa šest poena u nastavku uspio da održi priključak, poslije čega su poenima Bogdanovića i Šarića Hrvati preokrenuli i na veliki odmor otišli sa tri poena prednosti.

Višak od pet poena na početku trećeg kvartala donio je Tomić, ali su Šengelija i Sloter izjednačili, da bi Sanadze i Markoišvili preuzeli kontrolu i povećali vođstvo Gruzije na šest poena. U posljednjoj dionici igra Hrvatske se potpuno raspala, izabranici Igora Kokoškova su ubrzali tempo i na kraju slavili sa 13 poena prednosti.

Oba tima čekaju rasplet u grupi D, poslije čega će saznati svoje protivnike u osmini finala.