latinica  ћирилица
13/09/2015 |  19:43 | Autor: TANЈUG

Đorđević: Bilo grešaka i nervoze, spremamo se za Čehe

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević naglasio je posle pobede nad Finskom da greške ispoljene u današnjem meču ne smeju da se ponavljaju u narednim duelima na prvenstvu Evrope.
Aleksandar Đorđević (foto: Marko Metlas) -
Aleksandar Đorđević (foto: Marko Metlas)

Srbija je posle velike borbe slavila rezultatom 94:81 i plasirala se u četvrtfinale, gdje će joj rival biti Češka, koja je iznenadila Hrvatsku (80:59).

"Kao i u svakoj utakmici osmine finala bilo je nervoze. Pokušavali smo sve to da riješimo u prvih par minuta, pa ne vrijedi jedan šut devet poena, moramo strpljivo. Odreagovali smo solidnom odbranom, ne najboljom, ali solidnom. Miješali smo petorke da bi odgovorili na njihovu brzinu i našli smo rješenje u Simonoviću, koji ih je spriječio", rekao je Đorđević poslije meča, a prenosi portal Košarka24.

Đorđević je konstatovao da su njegovi izabranici došli do odbrane koja im je donijela i neke lake poene protiv upornih Finaca.

"Kasnije je išla lopta i pas, Raduljica je odlično riješio, tu se pojavio Erceg, pa Bjelica. Olakšali su nam bekovima koji su stalno bili udvajani, iako je bilo nepotrebnih grešaka. Ovo je važna pobjeda za nas, daje nam šansu za Rio i već se spremamo za Čehe", poručio je selektor srpskih košarkaša, dodajući da ekipa kreće u pripremu za četvrtfinalni meč "čim uđe u hotel".

"Imamo ideju kako da igramo protiv Čeha, a potrebno je da vratimo energiju. Nećemo se mučiti sa njima kao sa Fincima. Promjena iz Berlina u Lil nije nam najbolje legla, bili smo u jako dobrom ritmu utakmica. Međutim, šta da se radi, to je tako", zaključio je Đorđević.

U četvrtfinalu Evrobasketa Srbija se sastaje sa Češkom u srijedu.