latinica  ћирилица
16/09/2015 |  07:49 | Autor: TANЈUG

Košarkaši Srbije danas sa Česima za polufinale EP (RTRS, 18.20) (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije sastaje se sa selekcijom Češke u četvrtfinalu prvenstva Evrope, a selektor Aleksandar Đorđević pozvao je na oprez, bez obzira što njegovi izabranici važe za favorite
Italija - Foto: AP
ItalijaFoto: AP

Srbija je na briljantan način okončala grupnu fazu takmičenja u Berlinu, gdje je impresivnim igrama zabilježila svih pet pobjeda (Španija, Njemačka, Island, Turska, Italija), ali je nešto teži posao imala na startu nokaut faze u Lilu, kada je u osmini finala tek u posljednjoj dionici meča slomila otpor neugodnog tima Finske.

"Česi su fizički izuzetno snažna, atletski jaka ekipa. Tu su Veseli i Satoranski, i oni su snažni igrači, prema fizičkim karakteristikama mogli bi da budu i u NBA. Znam da imaju i jake i iskusne igrače, a na nama je da prekinemo njihovu organizaciju igre i da nametnemo svoj stil i našu atletsku snagu. Svaka četvrtfinalna utakmica je teška, svakoj ekipi", rekao je Đorđević.

Četvrtfinalna utakmica Evrobasketa između Srbije i Češke igra se danas u Lilu od 18 časova i 30 minuta, uz prenos na našoj Televiziji.

RTRS će prenositi od 21.00 čas i drugi meč za plasman u polufinale u kojem se sastaju Italija i Litvanija.