latinica  ћирилица
18/09/2015 |  23:14 | Autor: Agencije

Litvanija pobijedila Srbiju, u finalu sa Španijom

Košarkaši Srbije poraženi su u polufinalu Evrobasketa od Litvanije rezultatom 67:64 (22:17, 13:17, 13:9, 19:21), i u borbi za treće mjesto sastaće se sa selekcijom Francuske.
EP: Srbija - Litvanija (AP foto - Mišel Spingler) -
EP: Srbija - Litvanija (AP foto - Mišel Spingler)

"Orlovi" nisu imali rješenja za snažnu odbranu Litvanaca i na kraju su izgubili u neizvjesnoj završnici.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Miloš Teodosić sa 16 poena, a u posljednjem minutu je pogodio nevjerovatnu trojku i donio Srbiji šansu da se bori za preokret. Dvocifreni su bili još samo Nemanja Bjelica i Miroslav Raduljica sa po deset poena, ali su i do njih stizali teškom mukom.

U ekipi Litvanije Јonas Valančunas je ubacio 15 poena, većinu u prvom poluvremenu, Reinaldas Seibutis i Mindauskas Kuzminskas su dodali po 13, a Mantas Kalnijetis 12 uz devet asistencija i osam izgubljenih lopti.

Srbija će protiv Francuske igrati za treće mjesto na turniru (nedjelja, 14.00 časova), a finale je na rasporedu isti dan, od 19.00 časova. 

Zanimanje u Srpskoj za utakmicu bilo je veliko. U Banjaluci, na terenima Studentskog centra "Nikola Tesla", utakmica je praćena sa posebnom pažnjom na velikom video ekranu.

 Banjalučki studenti prate utakmicu Srbija - Litvanija (foto: RTRS) 

Litvanija i Španija kao finalisti Evrobasketa osigurali su direktno učešće na Olimpijskim igrama, a Srbija, Francuska, Grčka, Italija i Češka vizu za Rio pokušaće da izbore na kvalifikacionom turniru.