latinica  ћирилица
01/10/2015 |  11:14 | Autor: SRNA

Dukić-Rajilić: Nedopustivo ponašanje Tužilaštva BiH

Predsjednik Udruženja logoraša Republike Srpske Branislav Dukić ocijenio je da je skandalozno i nedopustivo da Tužilaštvo BiH ekspresno saslušava nekadašnjeg ambasadora BiH u Rusiji Gordana Milinića dok u ladicama tog tužilaštva i dalje stoje predmeti ratnih zločina nad Srbima.
Branislav Dukić - Foto: RTRS
Branislav DukićFoto: RTRS

"Savez logoraša Srpske prije 15 godina predao je Tužilaštvu BiH više stotina dokumenata koji dokazuju da je izvršen zločin nad Srbima, to nažalost i dalje stoji u ladicama, jer ne žele nijednog trenutka da procesuiraju one koji su počinili taj zločin, dok su za klevetu ili nekakve laži veoma ekspeditivni", rekao je Dukić.

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Srpske Božica Živković Rajilić napominje da se Tužilaštvo BiH odavno ne bavi svojim poslom, već bira predmete koji se njima sviđaju.

"Da Tužilaštvo BiH tako ekspresno radi na svim predmetima ne bi 20 godina nakon rata bilo nekažnjenih za stotine ubijenih žena kod svojih kuća, po logorima, zatvorima, sabirnim centrima i za druge monstruozne zločina, iako se zna koji ih je počinio", rekla je Rajilićeva.

Prema njenim riječima, Tužilaštvo BiH se ne bavi jednakim pravima svih naroda, već samo ptrocesuiranjem zločina nas Hrvatima i Bošnjacima. "Ništa nisu učinili da kazne počinioce zločina nad Srbima 20 godina", naglasila je Rajilićeva.

Gordan Milinić, bivši ambasador BiH u Rusiji, dao je juče u Tužilaštvu BiH iskaz povodom optužbi koje je proteklih dana iznio na račun predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, optužujući ga za primanje mita.